English
     
 

Adopt & Change a Life

Rehna Foundation heeft sinds 2011 een adoption programma gelanceerd. Het idee is om kinderen die zelf of waarvan de ouders of verzorgers niet in staat zijn om voor hen te zorgen financieel te ondersteunen.  Adopt & Change a Life programma is een onderdeel van de strategie van Rehna Foundation om kinderen in staat te stellen om onderwijs te volgen.

De Adopt & Change a Life programma verschilt van een gewoon financieel hulp omdat de verzorgers worden verplicht om de kinderen naar school te sturen.  In de meeste gevallen openen we een bank rekening voor de kinderen of voor hen verzorgers en per maand wordt 50 euro naar hen overgemaakt. Kinderen worden financieel ondersteund tot ze 18 jaar oud zijn of de middelbare school af hebben gemaakt.

Rehna Foundation heeft bewust ervoor gekozen om de foto’s van de geadopteerde kinderen niet op de website te zetten.  Rehna Foundation wilt de kinderen de moed en middelen geven om een gevoel van zelfwaarde te vinden en respectvolle bestaan op te bouwen. Publiceren van hen foto’s op website zal hen altijd herinneren van hun kwetsbare positie. Daarom achten we ons ethisch verlplicht om deze stap te nemen. Contactgegevens  en foto’s van deze kinderen zijn bij Rehna Foundation aanwezig en op aanvraag kunnen vertoond worden.
Hier onder treft een lijst van de kinderen die door Adopt & Change a Life programma ondersteund worden.

 

1.

 * Roman 17 jaar oud (Jongen)
* Mashal 15 jaar oud (Jongen)
* Muska  9 jaar oud (meisje)

Het leven van Roman, Mashal en Muska zag twee jaar geleden er heel anders uit. Hun vader had een winkel in Pol-e-Charkhi, Kabul. Tijdens een zelfmoord aanslag bij Pol-e-Charkhi kwam hun vader om. Van de ene dag naar de andere had de familie geen inkomen meer en moesten kinderen en hun moeder gaan werken.   Alle drie kinderen moesten uit de school omdat de familie simpelweg geen geld had. Rehna Foundation heeft alle drie kinderen onder Adopt & Change a Life programma geadopteerd  zodat ze hun school kunnen afmaken.  Roman, Mashal en Muska zijn sinds April 2012 door Rehna Foundation geadopteerd.

2.

Aris 8 jaar oud (jongen)

De vader van Aris was een taxi chaffeur en tijdens een ongeluk verloor hij zijn benen.  Sinds 4 jaar is hij niet meer in staat om voor zijn kind te zorgen. De moeder van Arisn heeft een baan maar de inkomen is niet eens voldoende om de medecijnen van de vader te bekostigen. Onder de indruk van de wil van Aris en zijn ouders  heeft Rehna Foundation besloten om Aris onder Adopt & Change a Life  te adopteren. Aris is sinds 2011 geadopteerd door Rehna Foundation.

3.

Arezoo 14 jaar oud (meisje)

Arezoo woont met zijn oom en tante.  Het meisje is zeer getalenteerd maar vanwege financiële omstandigeheden was het onmogelijk voor haar om naar school te gaan. Rehna Foundation heeft Arezoo onder Adopt & Change a Life programma geadopteerd sinds 2011.

 

Succes verhaal 

Seyar (20) en Anisa  (18) verloren hun vader 8 jaar geleden.  Hun moeder zorgde voor beide toen ze 4 jaar geleden plotseling aan kanker overleed. Beide kinderen moesten stoppen met school en over er was veel druk op Seyar. Rehna Foundation heeft Seyar en Anisa twee jaar financieel geholpen onder Adopt & Change a Life Programma.  Seyer werkt nu bij een buitenlandse organisatie en Anisa is verloofd. Zonder de hulp van Rehna Foundation zou Seyar en Anisa nooit hun school af kunnen maken.

 
     
© Rehna Foundation 2007-2013 - Disclaimer - Sitemap
Rehna Foundation, Pasteurstraat 39, 5101 TM Dongen. KVK nummer:17221970, ABN- AMRO nummer:436149753
E-mail: info@rehna.nl
Website Designed by: Fazmeer (www.eagleline.nl)